Me Maku Brewingilla ollaan kierretty olutfestivaaleja koko meidän olemassaolomme ajan – muutamaa päivää vajaa 9 vuotta! Festivaalivieraalle kaikki on hyvin suoraviivaisen näköistä: tullaan paikalle, väännetään kahvaa, lasketaan olutta ja rahastetaan asiakkaan olut ja festivaalien jälkeen lähdetään kotiin.

Olutfestareihin valmistautuminen on kuitenkin omanlaisensa taiteenlajinsa.

Jokainen hana  ja myyntipisteen osa tulee pestä ja tarkistaa ennen jokaista festivaalia. Jatkojohtojen määrä on tarkistettava ja pahimmat ravat pyyhittävä niistä.

Festivaalin henkilökuntamäärä pitää tarkistaa ja joskus sairaspoissaolojen takia tulee löytää korvaavia tekijöitä – useimmin kuitenkin mennään vajaalla miehityksellä.

Oluet tulee tarkoin laskea – mikä määrä riittää juuri sopivasti niin, ettei olut lopu ennen myyntituntien loppumista, mutta kuitenkin niin, ettei kotiin olisi hirveästi viemisiä.

Joskus käy jopa niin, että laitteita hajoilee kesken kovan käytön, joten varalaitteet on hyvä olla mukana. Joskus tuntuu siltä, että jopa varalaitteiden varalaitteita olisi hyvä kantaa mukanaan.

Majoitus olisi hyvä löytää suhteellisen läheltä festivaalialuetta, sillä joskus jopa 14 tunnin seisomisen ja hana-apinoinnin jälkeen ei kyllä ainakaan itsellä tee mieli suorittaa mitään puolimaratonia petiin.

Viimeisten festivaalivieraiden lähtiessä alkaa myyntipisteen armoton purku, jotta kamat saadaan jo saman yön aikana pakettiautoon. Tästä majoituspaikoille nati-nati ja seuraavana aamuna kukonlaulun aikaan kohti kotia.

Ja seuraavana työpäivänä sama rumba aloitetaan alusta. Jotta se oluen laatu ja asiakkaan festarikokemus olisi paras mahdollinen.

Ja tätä kaikkea me rakastamme tehdä. Yli kaiken. Vuodesta toiseen.

Tänä vuonna ollaan kuitenkin täysin uuden äärellä. Sen sijaan, että tulisimme paikalle vain rakentamaan oman myyntipisteemme ja myymään olutta, olemme osana järjestämässä kokonaisia festivaaleja, joka jo itsessään on aikalailla suurempi urotyö.

Koska me ollaan uuden äärellä, me tahdotaan myös tarjota jotain uutta ja eksklusiivista Hamina Bastion Beer Festivalin vieraille! Ollaan nimittäin valmistettu meidän koepanimollamme, Social Brewing Labilla pieni 200 litran erä 6% vahvuista tummaa lageria, jota tullaan myymään vain HBBF:llä. Tuu siis heittämään meidän kanssamme yläfemmat ja nappaamaan pintti jos toinenkin Laser Lager #1:stä!

Juho / Maku Brewing