Pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen lopputulemaan, että parasta oluen juomisessa on oluen juominen. Laadukkaat tuotteet, juotavuus ja puhtaat maut ovat meille tärkeitä ja oluitamme voi juoda melkein tilanteessa kuin tilanteessa.

Tuotteita löytyy tällä hetkellä vakiovalikoimasta neljä erilaista, Vehnäolut 4,8 %, Luomupils 5,0 %, Golden Ale 5,5 % ja Brown Ale 5,2 %. Näiden lisäksi meillä on myös vaihtuva tankki, jonne tehdään erilaisia oluita tilauksen mukaan. Saamme varmasti Hamina Bastion Beer Festivaaleillekin jonkin erikoiserän tarjolle.

Oluet suunnitellaan niin, että ne sopivat moneen makuun ja niitä voi nauttia myös erilaisten ruokien kanssa. Vehnäolut sopii hyvin kalaruokien sekä salaattien kaveriksi, Luomupils ja Golden Ale menevät grilliherkkujen, siipien ja pizzojen kyytipoikana ja Brown Ale on omiaan lihapatojen kanssa ja se soveltuu myös kevyen katkeronsa ansiosta myös ruoan valmistukseen. Myös ihan sellaisenaan oluemme maistuvat hyvässä (miksi ei pahassakin) seurassa.

Palkittu vehnäoluemme on hyvä esimerkki helposti nautittavasta juomasta. Se kunnioittaa saksalaisten vehnäoluiden perinteitä mallasrungoltaan ja se on humaloitu Amerikkalaisella Citra -humalalla, joka leikkaa vehnäoluen tyypillistä banaanisuutta ja tekee siitä mukavan raikkaan. Moni onkin kommentoinut vehnäoluttamme sanoilla ”En yleensä tykkää vehnäoluista, mutta tämä on kyllä hyvä.”

Vehnäolut oli ensimmäinen Olutmestarimme Joni Sormusen Unison Brewing Companylle suunnittelema olut. Vasta kuudennentoista koe-erän jälkeen tarkkakieliselle Jonille oluen aromit ja maut olivat kohdillaan. Hyvä että vähempään ei tyydytty ja koepanojen tekeminen kannatti, koska Vehnäolut valittiin samantien Suomen Paras Olut -kilpailussa sarjansa parhaaksi. Myös Euroopasta tuli kultamitali European Beer Challengesta. Ja mikä tärkeintä, maku ja juotavuus on todellakin kohdillaan.

Laatuasioiden ohella panostamme ympäristöystävällisyyteen. Oluen tuotannosta syntyneet hiilipäästöt on kompensoitu panimon omaan 3,5 hehtaarin metsään. 25-vuotias sekametsä sitoo hiilidioksidia 27 tonnia vuodessa, mikä on vähintään kaksinkertainen määrä, kuin mitä toiminnastamme syntyy. Käytämme tuulisähköä ja toimintamme perustuu muutenkin järkevään materiaalien ja raaka-aineiden käyttöön. Mm. vierteen jäähdyttämiseen käytetty kuuma vesi otetaan talteen panimon pesua varten ja lasipullot kuuluvat Palpan kierrätysjärjestelmään.

Edustamme ylpeänä pohjoiskarjalaista panimoa ja olemme paras (ainoa) panimo Joensuussa. Unison Brewing Company tuo nimensä mukaisesti ihmiset yhteen hyvien oluiden äärelle. Yhteisöllisyys on meille tärkeää ja kiveäkin kovempi tiimimme on vähintään yhtä hyvä kuin oluemme. Teemme myös yhteistyötä mm. paikallisten urheiluseurojen kanssa. Panimon nimi Unison tarkoittaa mm. musiikkitermeissä kahden tai useamman äänen samanaikaista sointia. Tätäkään tapahtumaa ei olisi järjestynyt, ellei olisi vedetty yhtä köyttä muiden panimoiden kanssa. On hienoa päästä mukaan Hamina Bastion Beer Festivaaleille!

www.unisonbrewing.fi
www.facebook.com/unisonbrewing
www.instagram.com/unisonbrewing